hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > مازندران| نانوایی‌های سنتی در خط مقدم گسترش پرفشاری خون

مازندران| نانوایی‌های سنتی در خط مقدم گسترش پرفشاری خون

بر اساس آمارهای رسمی حدود چهار هزار و ۴۰۰ نانوایی در استان مازندران فعالیت می‌کنند که از این تعداد تنها نیم درصد از دستگاه حرارت غیرمستقیم برای پخت نان استفاده می‌کنند و ۲ درصد نیز درمجموع در رتبه‌بندی انجام‌شده در سال ۹۷ موفق به دریافت عنوان درجه‌یک شدند. 

علاوه بر گرایش مردم مازندران به مصرف نان با شیوه پخت سنتی، گردشگر پذیری استان در کنار بالا بودن قیمت نان در واحدهای صنعتی پز سبب شده است تا تنور نانوایی‌های سنتی در استان همواره داغ باشد.

30 درصد شهروندان استان به پرفشاری خون مبتلا هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این‌که 30 درصد شهروندان استان به پرفشاری خون مبتلا هستند، گفت که نانوایی‌های سنتی در خط مقدم گسترش این بیماری نوپدید محسوب می‌شوند.

به گزارش ایرنا، دکتر سید عباس موسوی افزود: نانوایی‌های سنتی به دلیل استفاده زیاد نمک برای پخت بهتر در شرایط فعلی دروازه بیماری فشارخون در سطح کشور و استان محسوب می‌شود و باید مصرف نمک آن‌ها تحت کنترل قرار گیرد. وی گفت: در مازندران با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی مصرف نمک در نانوایی‌ها از ۱.۸ دهم در ۳۰۰ گرم خمیر به یک گرم کاهش یافت و امیدواریم تا با همکاری سایر دستگاه‌ها به‌خصوص مصرف میزان نمک در نانوایی‌ها بازهم کمتر شود. دکتر موسوی تأکید کرد: اگر بتوانیم میزان استفاده نمک در نانوایی‌ها را تا ۵۰ درصد فعلی کاهش دهیم، حدود ۵۰ درصد از ابتلا به بیماری فشارخون بالا در کشور و حتی استان مازندران می‌توان کاهش می‌یابد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین گفت که بر اساس بررسی حدود ۳۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال این خطه شمال کشور از بیماری خاموش فشارخون رنج می‌برند. وی افزود: بر اساس آمار حدود یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزارنفری این استان در سنین بالای ۳۰ سال دارند که در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، فشار آن‌ها در قالب غربالگری و خود اظهاری در حال سنجش است.

طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در مازندران ادامه دارد

او ادامه داد با اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در مازندران که از ۱۷ خردادماه شروع شد و همچنان نیز ادامه دارد، فشارخون حدود یک‌میلیون و ۷۶ هزار نفر از جمعیت تحت پوشش این طرح موردسنجش قرار گرفت و مشخص شد که ۲۰۰ هزار نفر از این جمعیت دارای فشارخون بالابودند. موسوی توضیح داد: بر اساس این سنجش فشارخون این افراد بالای ۱۴ و ۹ قرار دارد و در زمره فشارخون‌های بالا و در معرض خطر سایر بیماری‌های مرتبط محسوب می‌شود. وی با اعلام اینکه فشارخون عادی ۱۲ روی ۸ قرار دارد، افزود: بر اساس طرح کنترل تاکنون از یک‌میلیون و ۷۶ هزار نفر از افراد مشارکت‌کننده در طرح؛ ۵۳۰ هزار نفر دارای فشارخون مناسب بودند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: در این طرح افزون بر ۲۱ هزار بیمار جدید دارای فشارخون بالا شناسایی شدند که این افراد به همراه سایر افرادی که فشارخون بالا دارند، بیماری‌شان تحت کنترل قرار می‌گیرد.

پیگیری کنترل بیماری فشارخون

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بر اساس این برنامه بیماران دارای فشارخون بالا پس شناسایی از طریق پیامک از بیماری خود مطلع می‌شوند و هم‌زمان می‌توانند کنترل بیماری خود را از طریق پزشکان خانواده شهری و روستایی و مراکز بهداشتی و درمانی و خانه‌های بهداشتی روستایی تحت درمان قرار دهند. وی افزود: این پزشکان نسخه موردنیاز را برای کنترل بیماری فشارخون بالا برای این افراد می‌پیچند که به نظر می‌رسد در مازندران به دلیل اجرای طرح پزشک خانواده کنترل بیماری می‌تواند سریع‌تر انجام شود.

رتبه ششم مازندران در فشارخون

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بر اساس بررسی نمونه‌گیری که در سال ۹۵ انجام شد، مازندران در بیماری فشارخون رتبه ششم کشور را داراست و سنجش دقیق آن پس از اتمام طرح بسیج ملی کنترل فشارخون احصاء و برنامه‌ریزی برای کنترل آن انجام می‌شود. موسوی افزایش مصرف نمک و چربی و کم‌تحرکی را عامل اصلی پرفشاری خون مردم مازندران بیان کرد و افزود: مردم می‌توانند با کاهش ۶ گرمی نمک در روز از ۲۴ درصد بیماری سکته مغزی جلوگیری کرد.

هشدار مصرف نمک دریایی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین نسبت به مصرف نمک دریایی به دلیل برخی ذهنیت‌های بی‌تأثیری آن در فشارخون هشدار داد و گفت: نمک دریایی به دلیل داشتن املاح می‌تواند ضرر بیشتری از نمک مصرفی و تصفیه‌شده دارد. موسوی افزود: برخی به دلیل داشتن منافع پشت پرده در فروش نمک دریایی مصرف آن را با آب‌وتاب زیاد و تأکید بر اینکه ضرر زیادی ندارد، تبلیغ می‌کنند.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو